EGER VASÚTI KÖZLEKEDÉSÉNEK FEJLESZTÉSE
Eger vasúti közlekedési régóta megoldatlan kérdés. A megyeszékhely kiváló vasúti infrastruktúrával rendelkezik, amelyet az elmúlt évtizedek tétovázásainak köszönhetően máig nem sikerült kihasználni. Tanulmányunkban bemutatjuk, hogy mi hogyan segítenénk.

Letölthető anyagok: Tanulmány (pdf) A 80-as vonal menetrendje (pdf) A 87-es vonal menetrendje (pdf)

 
WESTTAKT - AZ ÜTEMES MENETREND KITERJESZTÉSE A NYUGAT-DUNÁNTÚLRA
Bár az ország nagy részén már remekül bevált, pont az egyik lefejlettebb, és legjobb vasúti infrastruktúrával rendelkező térséget kerülte eddig el az ütemes menetrend bevezetése. Most elmagyarázzuk, hogy mi hogyan csinálnánk ezt olcsón, és hatékonyan.

Letölthető anyagok: Tanulmány (pdf) Kapcsolódó menetrendek és térképek (zip)

 
VÁROS, VIDÉK, VASÚT - SIKERTÖRTÉNETEK A NÉMET REGIONÁLIS VASÚTI KÖZLEKEDÉSBEN
Az elmúlt évtizedek németországi tapasztalatai azt mutatják, hogy létezik egy sikerrecept, amellyel egészen eltérő helyzetű regionális vonalakon is csodát lehet tenni a személyszállításban. Az MKK lefordította az Allianz Pro Schiene által készített bemutatót magyarra.

Letölthető anyagok: 16 sikeres példa (pdf) 8 sikeres példa (pdf)

 
FOGADJ ÖRÖKBE EGY MEGÁLLÓT!
Sajnos az elmúlt évtizedekben a vasút üzemeltetői az utasforgalmi létesítményeket a legtöbb helyen elhanyagolták. Ezért határozta el az MKK, hogy az illetékesekre való várakozás helyett civil mozgalmat idít peronok, állomásépületek rendbetételére.

Letölthető anyagok: A projekt leírása (pdf)

 
REGIONÁLIS VASÚTI KÖZLEKEDÉS FEJLESZTÉSE AZ ALFÖLDÖN
A 80-as és a 100-as vasútvonalak közötti terület Magyarországon valóságos fehér folt, közlekedési és egyéb szempontból is igen elhanyagolták ezt a területet mindeddig. Pedig olyan úticélok is vannak errefelé, mint például a Tisza-tó. Az MKK sokat foglalkozott a környék megközelítési lehetőségeinek javításával.

Letölthető anyagok: Prezi a Tisza-tó közlekedéséről (pdf) A 102-es vonallal foglalkozó projektünk weboldala

 
ÉLETET A VASÚTNAK, ÉLETET A TÉRSÉGNEK! - AZ IPOLY-VÖLGYI VASÚT
Az Ipoly völgye a trianoni béke egyik legnagyobb vesztese: a határ évszázadokig egymás mellett élő embereket, városokat, falvakat vágott el egymástól. Így persze a közlekedés is leépült, és a rendszerváltás óta is legfeljebb politikai beszédek szintjén láttunk előrelépést. Az MKK régóta küzd azért, hogy a szavakat tettek is kövessék.

Letölthető anyagok: Kiadványunk (pdf) Konferencia-összefoglalók (zip)

 
KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉS
Kisebb távolságokon kerékpározás az egyik leghatékonyabb mobilitási forma, hiszen gyors, olcsó és ráadásul még külső energiát sem igénye, így igen környezetbarát. A vidéki Magyarországon máig elsődleges a szerepe a településen belüli közlekedésben, ráadásul a helyközi közösségi közlekedés hatékony kiegészítője is egyben. Ugyanakkor ma már Budapesten is egyre nagyobb szerepet kap.

Letölthető anyagok: Fejlesztési lehetőségek - holland tapasztalatok tükrében (pdf) A Bartók Béla úti kerékpársávról (pdf)